Trojobal se sladkými kukuřičnými lupínky ?!

27. prosince 2017 v 17:51 | Pythonissa |  Cookbook
Ano, zní to hrozně, ale vyčkejte, k tomuto receptu se ještě váže jeden příběh, který si můžete přečíst po rozkliknutí celého článku.

Nuže - neváhejte a klik na cč.



🎅🏻 Jak jsem sháněla strouhanku na řízky ke štědrovečerní večeři 🎅🏻

Příběh se má tak... jak určitě víte, pokud mne znáte nebo sledujete můj blog tak víte, že již přes tři roky žiji v Anglii a některé věci na které jsem z Čech byla zvyklá zde nejsou nebo aspoň nejsou tak lehce k sehnání. Například strouhanka. Ta se zde sehnat sice dá, ale není to úplně jednoduché. Tuším, že minulý rok (nebo kdy to bylo) ji jeden z mých kamarádů objevil v Lídlu. Tuším, že její název byl "breadcrumbs", a však letos se mi ji tam objevit nepovedlo. Sháněla jsem ji ještě v jiných anglických obchodech jako je například Sainsbury's, Poundland nebo Home Bargains, dokonce jsem byla i ve dvou polských obchodech... bezúspěšně. V centru Stoke-on-Trent máme jeden evropský obchod, majitelé jsou slováci a tam bych strouhanku určitě sehnala. Jenže cetrum Stoku je pro mě strašně daleko, blíž už mám New Castle, ale tam zase není žádný evropský obchod, takže... Hlavně jsem v centru byla několirát během tohoto Vánočního času, jelikož jsem sháněla dárky a tak dále. Už se mi nechtělo jet do centra kvůli strouhance. Rozhodla jsem se tedy, podle jednoho tipu, který jsem kdysi četla na internetu, že místo strouhanky použiji neochucené kukuřičné lupínky. Prý pak řízky chutnají stejně jako by byly obalované ve strouhance, ale jsou víc vykřupané. Koupila jsem tedy neochucené kukuřičné lupínky a dál připravovala vánoční výzdobu.
Na Štědrý večer jdu tedy obalovat řízky jako jednu z posledních věcí a zjistím, že moje neochucené kukuřičné lupínky jsou ochucené medem a cukrem. Zasmála jsem se tedy a smířila se s tím, že budu mít pouze přírodní kuřecí plátek a ne řízek. Jenže na Vánoce se u mě měla stavit návštěva a ta mi řekla, ať ty řízky obalím v těch sladkých lupínkách, že to může být dobré a pravděpodobně i bude. Já si tím nebyla úplně jistá, tak jsem z jedné části masa udělala jenom nakořeněný přírodní plátek a z druhé části klasické řízky v neklasickém sladkém trojobalu.
Když u jsme tedy zasedli k štědrovečerní tabuli, ochutnala jsem řízek v lupínkách jako první. Počáteční dojem nebyl úplně nejlepší, byl tam prostě cítit med a já úplně nefandím všem těm různým kombinacím masa a sladkého (například kuřecí prso z broskví není úplně mé oblíbené). Nebylo to vyloženě špatné, ale bylo to zvláštní. Následně jsem si řízek pokapala citrónem a náhle... zrodila se mňamka. A to myslím zcela seriózně. Opravdu to bylo neskutečně dobré. Neskutečně. Ten med tam není moc cítít, zvlášť pokud si řízek pokapate citrónem a je opravdu moc dobrý. Jiný než normální řízek. Hlavní rozdíl pro mě se odehrál už na pánvi, řízky v kukuřičných lupínkách totiž vypadají zlatavěji, chutněji, lépe a jsou o něco více vykřupanější, ale ne až tolik, nebojte. :) Sama jsem byla překvapena jak velmi mi tato kombinace zachutnala. Rozhodně ji plánuji zopakovat. Takže recept pro Vás:

🎅🏻 Suroviny:
Mouka
Vajíčka
Kukuřičné lupínky ochucené medem a cukrem
sůl
pepř

🎅🏻 Postup:
Jak na klasický trojobal asi všichni víte , stejně tak jako množství surovin nechávám na Vás, nemám totiž páru kolik řízků hodláte obalovat, ale věřím, že si poradíte. :)
Obalujeme tedy řízky v klasickém trojobalu, ale nakonec je neobalíme ve strouhance, ale v namletých slazených kukuřičných lupíncích. (Já jsem si lupínky nadrtila jen rukou, stačilo to, nicméně čím víc lupínky můžete podrtit, tím lépe se Vám řízek bude obalovat.)
Následně řízky osmažíme a podáváme.
Doporučuji pokapat citronem.


Co říkáte na tuto nezvyklou kombinaci?
Chutná Vám kombinace masa s ovovcem?

Já se zatím loučím
papa
Vaše

Pythonissa
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama