Makrela na pánvi se smetanovo-chilli omáčkou

5. listopadu 2017 v 18:33 | Pythonissa |  Cookbook

První recept s makrelou najdete ZDE.
O večeři i oběd jsem se podělila se spolubydlícím, který mi taky občas uvařil nějakou dobrotu. Jemu chutnala více verze s chilli papričkama, mě chutnala více bylinková verze.
Co myslíte Vy, jaká verze by chutnala nejvíce Vám? :)



💦Suroviny (dvě porce):
💧Máslo (na smažení)
💧2 filety z makrely
💧170ml smetany
💧Půlka menší cibule
💧4 chilli papričky
💧špetka soli
💧špetka pepře
💧špetka kajunského pepře
💧šťáva z citronu

💦Postup:
💧Na másle osmažíme malé množství cibule a ve chvíli, kdy začne zlátnout přidáme plátky makrely, které jsou osolené a opepřené. Filety dáme na pánev nejprve kůží dolů, smažíme pět minut, následně filety otočíme a smažíme dalších 5 minut na mírném ohni.
💧Mezitím si smícháme smetanu s trochou vody, přidáme najemno nakrájené chilli papričky, sůl, pepř, špetku kajunského pepře (opravu jenom špetku, kajunský pepř je hodně pikantní) a nalijeme na cibulku s rybou. Necháme chvilku provařit, cca 7-8 minut, než se vyvaří voda a změkne chilli.
💧Dochutíme šťávou z citrónu a... Dílo je hotové! Jako přílohu jsem zvolila rýži.

S chilli papričkami bych zacházela opatrně. Já použila zelenou i červenou papričku, aby v bílé smetanové omáčce udělala parádu. Držte se svých zkušeností s tím jak která paprička pálí a podle toho upravte i jejich množství.

Jak se Vám recept líbil? Vyzkoušíte ho?😇😇
S láskou
Pythonissa
 


Komentáře

1 Erin Blood Moon Erin Blood Moon | Web | 5. listopadu 2017 v 18:44 | Reagovat

Škoda že nesmím nic pálivého

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama