Kuřecí plátky v bylinkovém trojobalu

5. listopadu 2017 v 22:40 | Pythonissa |  Cookbook

Hned na začátek Vám můžu říct, že jsem se k "řízkům" rozhodla zvolit hranolky jako přílohu a musím podotknout, že už jsem měla i lepší nápady. :D Smažené ke smaženému... zbytečně těžké... ani domácí tatarka nezachranila situaci, nicméně plátky byly famózní. :) U surovin není uvedené množství, ale ono se množství konkrétně u trojobalu určuje dosti obtížně, ale myslím, že Vy si poradíte. :)
A recept?



😈Suroviny:
Kuřecí prsa
Čerstvé bylinky (pažitka, petrželka, tymián, libeček, bazalka...)
Vejce
Hladká mouka
Strouhanka
Sůl
Pepř
Olej na smažení

😈Postup:
Kuřecí prsa si můžeme naklepat na řízek, stačí jemně naklepat, ale můžeme je klidně hned začít obalovat. Stačí osolit, opepřit a maso obalujeme v podstatě v klasickém trojobalu, tedy začneme moukou, akorát do rozšlehaných a okořeněných vajíček přidáme najemno nasekané bylinky.
Následně obalujem ve strouhance, smažíme na rozpáleném oleji a servírujeme.

Přemýšlím, že bych toto jídlo mohla uvařit znovu někdy v týdnu... dostala jsem chuť. :P Uvidím, co zvolím za přílohu. Určitě Vás budu ovšem informovat. :) Chci hlavně zjistit, kde je pravda. Našla jsem několik receptů na bylinkový trojobal a někde tvrdí, že se nasekaná bylinky mají přidat do strouhanky, někde do moukdy... a někde se má masíčko obalit nejdřív v bylinkám a teprve až po bylinkách je trojobal... mohla bych zkusit obě varianty a uvidíme. :)

Jo a tady jsou fotky, jsem na ně skoro zapomněla. :D



Tak co, jakou přílohu mi doporučujete pro další pokus? :D
Líbil se Vám recept? :)

Já už musím pomalu zmizet do věčných lovišť, zítra brzy vstávám do práce... no možná ještě jeden článek zvládnu. :)
Uvidíme. :D
Zatím se mějte lidičky,
s láskou
Pythonissa
 


Anketa

Věříš, že padající hvězda plní přání? ✨

Ano. 😊
Ne. 😁

Komentáře

1 Darkness ღ Darkness ღ | Web | 2. prosince 2017 v 16:08 | Reagovat

No super.. teď z toho mám hlad jako blázen! :D :D

2 Tlapka Tlapka | E-mail | Web | 15. prosince 2017 v 19:47 | Reagovat

Miluju kuřecí plátky a miluju bylinky. Takže bych si určitě dala říct a tuhle variantu vyzkoušela. Klidně na všechny ty způsoby obalování. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama