Gulášová polévka podle Pohlreicha

5. listopadu 2017 v 19:16 | Pythonissa |  Cookbook

Tento recept je od známého šéfkuchaře a gastronoma pana Zdeňka Polreicha! Recept jsem zkoušela už dávno a byla jsem z něj nadšená! Ale jestli se chcete dozvědět proč jsem byla nadšená, musíte rozkliknout celý článek.
Jinak nejlepší na gulášovku je prý hovězí kližka a asi to tak i bude, ale podle mě stačí jakákoli hovězí část. Vážně, nechci znít jako Babica, nicméně kdybych měla pořád kupovat hovězí kližku, nemusela bych se doplatit. :)



👇Suroviny:
350-400g hovězího masa
2 lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce středně pálivé mleté papriky
1 velká cibule
1 dl suchého nebo mírně nasládlého bílého vína
4 středně velké brambory
špetka soli
špetka pepře

👇Postup:
Oloupané brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla a dáme vařit do osolené vroucí vody. Hovězí maso si nakrájíme na drobné kostičky.
Na sádle necháme zpěnit najemno nakrájenou cibulku s pálivou i sladkou mletou paprikou. Až cibulka změkne, přisypeme kostky masa, necháme zatáhnout a přilejeme víno. Necháme dusit.
Přecedíme si nastrouhané, uvařené brambory a část vody z brambor přidáme k masu, osolíme, opepříme a pokračujeme v dušení. Maso dusíme cca hodinu a postupně přiléváme vodu z brambor.
Nakonec přidáme i nastrouhané brambory a necháme ještě 10 minut povařit.

Recept a trochu i suroviny jsem si upravila podle sebe. Originál najdete ZDE.
Nadšená jsem z receptu byla proto, že většinou na gulášovou polévku potřebujete vývar. Takže když jsem se večer po práci vzpomněla na gulášovku... nechtěl se mi nejdřív dělat vývar a vařit gulášovku z vody se mi taky nechtělo.
Kombinace vína a hlavně vývaru z brambor... to mě dostalo. Dokonalé, jednoduché, levné, chutné.
Přidávám i fotku, ale bohužel na ní není vidět nic extra, ale byla to nejvýbornější gulášovka, co jsem kdy jedla, ikdyž příště zkusím brambory nestrouhat, ale jenom klasicky pokrájet na kostičky. Uvidíme, jestli se něco změní.


!!!UPDATE!!!:Našla jsem ještě jednu fotografii a úplně jsem si vzpomněla na vůni vína, které se dusilo s hovězím masem a kořením... to bylo jako hodně libový, lidičky. :) A takhle nějak to vypadalo. :)


Máte rádi gulášovou polévku?
S láskou
Vaše
Pythonissa
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama