Listopad 2017

The best posts from my FB page

5. listopadu 2017 v 23:21 | Pythonissa |  My days
Zdravíčko,
jaký byl Váš den ? :]

Nevím proč, ale rozhodla jsem se ve chvilce času udělat výčet nejlepších citátů, které se za těch několik let nahromadily na mé FB stránce, kterou najdete ZDE.

Nebudeme zdržovat, jdeme na to. :]


Kuřecí plátky v bylinkovém trojobalu

5. listopadu 2017 v 22:40 | Pythonissa |  Cookbook

Hned na začátek Vám můžu říct, že jsem se k "řízkům" rozhodla zvolit hranolky jako přílohu a musím podotknout, že už jsem měla i lepší nápady. :D Smažené ke smaženému... zbytečně těžké... ani domácí tatarka nezachranila situaci, nicméně plátky byly famózní. :) U surovin není uvedené množství, ale ono se množství konkrétně u trojobalu určuje dosti obtížně, ale myslím, že Vy si poradíte. :)
A recept?

10 questions and 10 answers

5. listopadu 2017 v 20:51 | Pythonissa |  About me

Dušičky moje milované, máme zde další díl otázek a odpovědí. Pokud mi chcete položit nějakou otázku i Vy, učiňte tak bez váhání přímo TADY. Nejradši odpovídám na originální otázky, které jsou konkrétní a třeba se mě i přímo týkají. Snažím se samozřejmě odpovědět na všechny otázky, ale v tom kvantu to ani nejde a proto vybírám jenom nejlepší kousíčky a snažím se Vás pobavit.
A teď už k otázkám... nebo spíše odpovědím.

Gulášová polévka podle Pohlreicha

5. listopadu 2017 v 19:16 | Pythonissa |  Cookbook

Tento recept je od známého šéfkuchaře a gastronoma pana Zdeňka Polreicha! Recept jsem zkoušela už dávno a byla jsem z něj nadšená! Ale jestli se chcete dozvědět proč jsem byla nadšená, musíte rozkliknout celý článek.
Jinak nejlepší na gulášovku je prý hovězí kližka a asi to tak i bude, ale podle mě stačí jakákoli hovězí část. Vážně, nechci znít jako Babica, nicméně kdybych měla pořád kupovat hovězí kližku, nemusela bych se doplatit. :)

Makrela na pánvi se smetanovo-chilli omáčkou

5. listopadu 2017 v 18:33 | Pythonissa |  Cookbook

První recept s makrelou najdete ZDE.
O večeři i oběd jsem se podělila se spolubydlícím, který mi taky občas uvařil nějakou dobrotu. Jemu chutnala více verze s chilli papričkama, mě chutnala více bylinková verze.
Co myslíte Vy, jaká verze by chutnala nejvíce Vám? :)

Makrela na pánvi se smetanovo-bylinkovou omáčkou

5. listopadu 2017 v 18:15 | Pythonissa |  Cookbook

Akorát zde dlabu čínskou polévku a vzpomněla jsem si na včerejší oběd a vlastně i předvčerejší večeři. Koupila jsem výhodně filety z makrely a hned mi vznikly dva recepty. Oba mňamkozní, samozřejmě. Určitě by se jich dalo vymyslet mnohem více... stačí změnit nějakou přísadu a hned je úplně jiný recept na světě.
Klidně mi Vaše recepty napiště do komentářů a teď už k prvnímu receptu s makrelou.