Plněné brambory na milión způsobů

28. března 2017 v 17:16 | Pythonissa |  Cookbook

Máme tu historicky první recept, začneme tedy zlehka. Recept už jsem psala i zde na stránce. Můj profil máte tady. Jak vidíte, zatím jsem přidala pouze jeden recept, tak snad se to teď s novou rubrikou zlepší. Konec psaných řečí, jdeme vařit!


Opravdu úplně jednoduchej recept, levně, rychle - co víc si přát. Hlavně brambory můžete naplnit opravdu čímkoliv, takže se mých inkrediencí vůbec nemusíte držet a řiďte se pouze svou vlastní chutí. Koření nemusí být grilovací a klobása také nemusí být pálivá, nemusí tam být vůbec a tak dále... chápeme se. :] 🍴 🍜 🍲

👉Suroviny:

👌1kg brambor
👌1ks větší papriky
👌2ks větší cibule
👌100g slaniny
👌2ks pálivé klobásy
👌trochu másla
👌eidam na posypání
👌sůl
👌pepř
👌grilovací koření

👉Postup:

👌Troubu předehřejte na 180 stupňů. Brambory neloupeme, pouze omyjeme, začneme krájet na plátky, ovšem nedokrojíme.
👌Plech vymažeme máslem. Nakrájíme si cibuli, klobásu, slaninu, papriku a vkládáme střídavě do vzniklých "plátků", posypeme grilovacím kořením, přidáme trochu másla i na vrch brambor a dáme péct na cca 30-45 minut.
👌Vytáhneme plech z trouby, posypeme brambory sýrem a dáme ještě na 3-4 minuty zapéct zpět do trouby, aby se sýr roztekl.
👌Dají se udělat na milion způsobů, protože si tam můžete dát vše co chcete, pažitku, rajče, houby, stejně tak můžete koření zcela vynechat nebo použít kari, oregano, medvědí česnek, chilli, atd.

Ještě se můžete pokochat fotkama a vidíme se u dalšího receptu. 🍴

Před pečením:
Po upečení:

Finále:

Já osobně mám tento jednoduchý receptík moc ráda. Když je k bramborám ještě nějaká přidaná hodnota, jako na fotce tzatziky a rajčata - nebe v hubě. Domácí tatarka je další výborná věc.
Jinak toho sosíku si tolik na talíř dávat nemusíte, jen pokud jste labužník jako moje maličkost.

Mějte se nádherně,
s úctou

Vaše

Pythonissa
 


Komentáře

1 Iris Iris | E-mail | Web | 30. března 2017 v 18:44 | Reagovat

Mám ráda rychlé recepty ;-)

2 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 31. března 2017 v 10:48 | Reagovat

vypadá to chutně... :-)

3 Ježurka Ježurka | Web | 1. dubna 2017 v 14:15 | Reagovat

Určitě je to dobrůtka. Díky za tip.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama